STÄNGT FÖR SÄSONGEN!

Tack för i år och varmt välkommen tillbaka till våren 2023 när det är dags för självplock på tulpaner!

Växtlunda blommor är en KRAV-certifierad blomsterodling strax söder om Falkenberg med över 400 olika sorters blommor.
Säsongen börjar med tulpaner på våren, för att fortsätta med sommarblommor från juli. Odlingen har breda gångar för att öka tillgängligheten och på platsen finns även ett säsongsöppet café och gårdsbutik

Självplock på våren

Odlingen är öppen för säsongsbetonat självplock, vilket innebär att årets första självplock sker på våren när tulpanerna precis har slagit ut. Krispiga, frilandsodlade och dessutom KRAV-certifierade tulpaner- kan inte bli bättre!

Självplock på sommaren

Efter tulpansäsongen stänger odlingen och laddar om inför sommaren. I juli är det dags igen, och då håller självplocket på tills säsongen är över!
Kom på besök och plocka dina egna buketter: utbudet är stort och härligt och här finns något för de flesta! Kanske är du på jakt efter trendiga floxen 'Creme brûlée', eller en särskild sort som fanns i din mormors trädgård, kanske vill du kunna välja och vraka bland mängder av varianter av solros, luktärt, lejongap och rosenskära, inspireras av sorter du aldrig tidigare sett, plocka blommor för att torka, eller så kanske du helt enkelt bara uppskattar att kunna plocka en bukett just precis så som du vill ha den?
Med över 300 sorter kan jag nästan lova att du kommer hitta något du tycker om! 

Butik och café

Gården där Växtlunda blommor ligger heter Kilagård och drivs av Linnéa och John Hall. I deras vackert renoverade lada finns gårdsbutiken Kilagårds Gröna, där de erbjuder ett härligt sortiment av deras egenodlade KRAV-certifierade grönsaker och bär, ägg från hönorna på gården, honung från Nicks biodling vars kupor finns på gården och lammkött från Skälstorpslamm m.m. På plats har de även ett café där de serverar hembakad fika, matiga mackor och glass från närliggande Sia glass. 

Hitta hit:

Besöksadress:
Vesslunda Kilagård 115
31196 Heberg

">